Vijf kostbare tips voor een hogere inruilwaarde

Er zijn een aantal zaken waarmee u een hogere inruilwaarde voor uw oude auto krijgt. Op aspecten zo als merk, model, bouwjaar en cilinderinhoud heeft u weinig invloed, maar er zijn andere punten waarmee u de inruilwaarde zelf kunt verhogen.

 

Hieronder geven wij u alvast een aantal tips.

 

Volledig kentekenbewijs bij de hand

U dient het volledige kentekenbewijs bij de hand te hebben wanneer u uw auto komt inruilen. De afgelopen jaren zijn er meerdere versies uitgegeven. Een kentekenbewijs bestond tot 1 juni 2004 uit een voertuigbewijs, tenaamstellingsbewijs en een overschrijvingsbewijs als losse delen. Na juni 2004 vormden het voertuigbewijs en tenaamstellingsbewijs samen deel 1 en werd het overschrijvingsbewijs deel 2. Sinds januari 2014 is de kentekencard ingevoerd, ter grootte van een creditcard. Daardoor bestaat een kentekenbewijs nu uit de kentekencard en een tenaamstellingscode. Welke vorm van kentekenbewijs u ook heeft, het is van belang deze altijd bij u te hebben en dus ook wanneer u uw auto komt inruilen.

 

Neem al uw autopapieren mee

Goed onderhoud zorgt ervoor dat de auto in goede conditie blijft. Zorg er daarom voor dat u alle onderhoudsboekje, facturen en de geschiedenis van onderhoud meeneemt bij het inruilen van uw oude auto. Met al deze gegevens kunnen we een goede inschatting maken van de huidige conditie van de auto en de bijbehorende waarde. Denk ook aan het telefoonnummer van de garage waar de auto in onderhoud is geweest. Zo kunnen we bij onduidelijkheden rechtstreeks contact opnemen met uw garage.

 

Aantoonbare km-stand (NAP)

Zorg daarom dat u regelmatig uw kilometerstand laat registreren bij het RWD. Zo wordt een kilometerhistorie opgebouwd. Wanneer een kilometerstand regelmatig wordt geregistreerd, wordt het moeilijker om hiermee te frauderen. Kunt u de kilometerstand van de auto aantonen met een NAP-garantie? Dan gaat dit ten gunste van de inruilwaarde. Met de NAP-garantie weten we namelijk zeker dat er niet met de kilometerteller gesjoemeld is.

 

Minimaal 1 maand APK

Komt u uw auto inruilen? Zorg ervoor dat er nog minimaal 1 maand Algemene Periodieke Keuring (APK) op de auto zit. Zonder APK mag de auto de weg niet op. Wanneer het autobedrijf of de nieuwe koper onmiddellijk kosten heeft aan de inruilauto, zal de auto vanzelfsprekend een lagere inruilwaarde hebben. We zeggen hierbij dat de auto minimaal 1 maand APK moet hebben, maar eigenlijk is dit nog vrij weinig. Niemand wil een auto kopen die meteen APK gekeurd moet worden, omdat dit een risico vormt en geld kost.

 

Poets uw auto

Maak uw auto goed schoon voordat u hem komt inleveren. Dit klinkt erg voor de hand, maar veel mensen nemen deze tip niet serieus genoeg. Een opgeruimde en gepoetste auto zorgt namelijk voor een hogere inruilwaarde. Dus gooi alle rommel weg, zorg dat u al uw spullen uit de auto haalt en poetsen maar.

Neem contact op